Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szalóki Ági Klub indult a Galériában

Táncház a Romengo együttessel

2015. február 20. péntek

Szalóki Ági vezetésével új klub indult a Józsefvárosi Galériában. A programsorozat keretében a kiváló, méltán népszerű énekesnő hónapról hónapra más vendéggel beszélget, majd egy meghívott zenekar segítségével táncházba csábít bennünket.

Február 13-án este, az első alkalommal Ritók Nóra közoktatási szakértő, pedagógus, képzőművész, a roma gyermekek integrációjával foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány igazgatója volt Szalóki Ági beszélgetőtársa, aki mesélt a Hajdú-Bihar megyében található, Told községből indult alapítvány munkájáról. Ott dolgozták ki azt a modellt, amely ma már országszerte ismertté vált a hátrányos helyzetű településeken.

Eleinte a mélyszegénységben élő, többségében roma származású gyermekek oktatását, felzárkóztatását tűzték ki feladatukként, majd a program egy teljes körű családgondozó és közösségteremtő programmá nőtte ki magát. Hangsúlyozta, hogy nem asszimilálni, hanem integrálni szeretnék a családokat, hogy saját kultúrájukat és hagyományaikat megőrizve tudjanak beilleszkedni a többségi társadalomba.

Az érdekes és tanulságos beszélgetés után a Romengo Együttes zenészei teremtettek fergeteges hangulatot a Józsefvárosi Galéria színháztermébe, ahol a zenekar tagjainak és egy kiváló táncosnak a segítségével megismerkedhettünk a cigány néptánc néhány alaplépésével is. A nagyszerű zenészek a tüzes, vérpezsdítő ritmusú dalokkal szinte mindenkit táncra csábítottak. Legközelebb Incze Adrienne pszichiáter, kiképző mozgás- és tánc pszichoterapeuta, az Egyesület elnöke lesz Szalóki Ági klubjának vendége a Józsefvárosi Galériában, március 6-án.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben