Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Áldozatok és hősök

Középiskolások vetélkedője a holokausztról

2015. március 04. szerda

A Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium adott otthont a Régen volt? Hol is volt? elnevezésű országos vetélkedő elődöntőjének, ahol 3 fős budapesti középiskolás csapatok mérték össze tudásukat a II. világháború, a zsidóüldözés, az embermentés és a holokauszt témájában.

A hazai és határon túli középfokú intézmények csapatai számára megrendezett országos verseny célja a történelmi ismeretek elmélyítése, a holokauszt és az embermentő emlékhelyek megismerése, valamint a 70 éve, a Vörös Hadsereg fogságába került Raoul Wallenberg emlékének megőrzése.

Az elődöntőkön a korábban megadott szakirodalom és a helyszíni ismeretterjesztő előadások alapján teszteket és kreatív feladatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek. A március 3-ai elődöntő első helyezettje a Bornemisza Péter Gimnázium „Nem felejtünk!” nevű csapata lett, ők már biztosan részt vesznek április 9-én a Holokauszt Emlékközpontban és a Külgazdasági és Külügyminisztériumban megrendezésre kerülő országos döntőn. 

A résztvevőknek Egry Attila alpolgármester adta át a szervezők és a Józsefvárosi Önkormányzat ajándékcsomagját, valamint egy oklevelet. Beszédében hangsúlyozta az ilyen típusú vetélkedők fontosságát, hiszen elengedhetetlen, hogy a holokauszt-áldozatok és az embermentésben részt vett hősök emlékét ápoljuk. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben