Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közeleg a beiratkozás

A józsefvárosi iskolák várják a gyerekeket

2015. március 06. péntek

Idén is eljött az iskolaválasztás ideje, a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratása. A szülőknek áprilisig kell eldönteniük, hogy melyik iskolába járjon szeptembertől a most még óvodás gyermekük. A könnyebb döntés érdekében összegyűjtöttük a beíratáshoz szükséges tudnivalókat, illetve azt is, hogy a kerületi iskolák milyen lehetőséggel várják a leendő elsősöket.

Nehéz döntés az iskolaválasztás. A Józsefváros újság legfrissebb számából kiderül, hogy a kerületi iskolák milyen szolgáltatásokkal várják a gyermekeket.  A beíratáshoz szükséges legfontosabb tudnivalókat a tankerületi igazgató, Szabóné Fónagy Erzsébet az alábbi közleményben foglalta össze.

Tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratása

A 2015-2016-os tanévben tanköteles az a gyermek, aki az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget elérte, és 2015. augusztus 31-ig a hatodik életévét betölti.

Mit kell tudni a beíratásról?

1. A szülő kötelessége, hogy  biztosítsa gyermeke tankötelezettségének teljesítését.

2. A felvételről az iskola igazgatója dönt. Az általános iskola köteles felvenni, azt a tanköteles tanulót, aki életvitelszerűen az általános iskola körzetében lakik.

3. Az iskolába a tanköteles tanulókat az első évfolyamra - az állami intézményfenntartó központ véleményének kikérésével - a kormányhivatal által meghatározott időszakban kell beíratni.

A beíratás időpontja 2015. április, melyről hirdetmény útján kapnak tájékoztatást.

4. Az adott évben tanköteles korba lépő sajátos nevelési igényű gyermeket a szülő a szakértői bizottság véleményében vagy a járási hivatal jogerős határozatában megjelölt időpontig köteles beíratni a kijelölt iskolába.

5. Az alapfokú művészeti iskolába külön jelentkezési lap benyújtásával kell jelentkezni. A felvételi eljárás rendjét az iskola igazgatója határozza meg. 

6. Az általános iskola első évfolyamára történő beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást. 

7. Azoknak a szülőknek, akik nem a tankerület irányítása alá tartozó iskolába kívánják beíratni gyermeküket, ugyancsak a beiratkozás szabályai szerint kell eljárniuk.

Szabóné Fónagy Erzsébet

Tankerületi igazgató

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben