Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Március 8. a nők napja

Nőnapi akciók és programok Józsefvárosban

2015. március 06. péntek

A nemzetközi nőnap alkalomból számos tematikus program közül válogathatnak a hölgyek a hétvégén. Péntek este például a Józsefvárosi Galériában Szalóki Ági várja a lányokat, asszonyokat egy különleges táncos estre, vasárnap pedig féláron látogathatják többek között a Nemzeti és a Magyar Természettudományi Múzeumot.

A Józsefvárosi Galéria is csatlakozott a Mindenütt Nő - "Nőnap reloaded 3.0" elnevezésű rendezvénysorozathoz. Március 6-án, pénteken este 20 órától Szalóki Ági klubjának vendége Incze Adrienne pszichiáter, kiképző, mozgás- és tánc pszichoterapeuta, a Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület elnöke lesz. A programon a legősibb gyógyító művészet, a tánc jótékony hatásait járják körbe.

Vasárnap a hölgyek féláron léphetnek be az ország több mint ötven múzeumába. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériumának családügyi és a kulturális államtitkársága hirdetette meg. A nőnapi akcióhoz Józsefvárosban a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum valamint az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum is csatlakozott. A kedvezmény a 6-26 éves, diákigazolvánnyal rendelkező lányokra, nőkre is érvényes, akik így kettős kedvezménnyel válthatnak belépőt a kulturális intézményekbe.

A nők jogai és a nemzetközi béke napját 1977-ben nyilvánította hivatalos ünneppé az ENSZ-közgyűlés.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben