Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kerületünkben is működik mérőállomás

Javult a levegő minősége Józsefvárosban

2015. március 26. csütörtök

Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) Teleki téri automata mérőállomásának tavalyi, hasonló időszakban mért adataihoz képest az idén csökkentek a kibocsájtott szennyező anyagok értékeinek felső határai a kerületben. Azaz, javult a levegő minősége Józsefvárosban.

Korábbi képviselő-testületi üléseken az útdíj bevezetése kapcsán már többször szóba került Józsefváros légszennyezettsége. Erőss Gábor, a Párbeszéd Magyarországért józsefvárosi önkormányzati képviselője fogadást is ajánlott Kocsis Máté polgármesternek: szerinte biztos, hogy az útdíj bevezetése miatt forgalomnövekedés lesz, és ennek köszönhetően nő a légszennyezettség a kerületben.

A márciusi képviselő-testületi ülésre Kocsis Máté már a tavaly és az idén mért légszennyezettségi tényadatokkal készült. A polgármester elmondta, a mérések alapján a felső értékek az idén jóval alacsonyabbak, mint hasonló időszakban egy évvel korábban. A légszennyezettség tehát nemhogy rosszabb lett, hanem javult is Józsefvárosban az adatok szerint.

Magyarországon a levegőminőség mérését, értékelését az OLM végzi. A hálózat két fő részből áll: az automata állomások folyamatos mérést végeznek, míg a manuális hálózat pontjain gyűjtött minták elemzése laboratóriumban történik. Az egyik automata állomás Józsefvárosban, a Teleki tér környékén található.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben