Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

"Nézd más szemmel a világot!"

Tudósjelöltek konferenciája az Óbudai Egyetemen

2015. március 26. csütörtök

Harminckettedik alkalommal rendezik meg az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát (OTDK), amelynek megnyitóját a Műszaki Tudományok Szekciójának megnyitójával együtt az Óbudai Egyetemen tartották. A rangos esemény megnyitóján Dr. Sára Botond alpolgármester képviselte Józsefvárost.

A hatvanéves múltra visszatekintő OTDK március 25-én rajtolt, amely nyitóünnepségének – egyúttal a Műszaki Tudomány Szekció háromnapos rendezvényének is – az Óbudai Egyetem adott otthont.

A legnagyobb felsőoktatási seregszemlén ezúttal több mint 6000 tudósjelölt mutathatja be dolgozatát 16 tudományterületi szekcióban. Az idei év érdekessége, hogy a hazai felsőoktatási intézmények mellett 170 határon túli magyar egyetemista is jelentkezett a Kárpát-medencéből.

Dr. Szendrő Péter, a diákköri tanács elnöke - aki egy papírszemüveg felvételével arra bíztatta a jelenlévőket, hogy nézzék tudományos szemmel a világot - a következőképpen foglalta össze a konferencia célját: ez egy olyan fórum, amely egyben lehetőséget kínál, hogy az azonos pályára készülő fiataloknak bemutatkozhassanak egymásnak és a felnőtt nemzedéknek. Az OTDK Műszaki Tudomány Szekcióján több mint 550 dolgozatot mutatnak be, amelyből legtöbb az Óbudai Egyetemre járó diákok munkájának eredménye.

Értékes műszaki értelmiség

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a tehetségekbe fektetni az egyik legjobb befektetés, ugyanis minden egyes forint többszörösen térül meg a magyar nemzet számára. Dr. Fodor János, az egyetem rektora nyitóbeszédében hangsúlyozta, a konferencia a tehetséggondozás egyik fontos formája, mely egyben a doktori képzés előiskolája is. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese kiemelte, a konferencia létszáma is jól példázza, hogy Magyarország a lehetőségek országa, majd hozzátette: értékes műszaki értelmiségünk van, akik korszerű, versenyképes termékeket hoznak létre, hozzájárulva ezzel a gazdaság fejlődéséhez.

A tehetségek határozzák meg a jövőt

Az eseményen részt vett Dr. Sára Botond is. Józsefváros alpolgármestere elmondta: Józsefváros több szállal kapcsolódik a konferenciához, egyrészt egyetemvárosként, hiszen 11 egyetem 14 kara van jelen a kerületben, másrészt az Óbudai Egyetem józsefvárosi intézményei is otthont adnak a konferenciának. Az alpolgármester fontosnak tartja a tehetséggondozást, ezért is hozta létre a kerület a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központot, remélve, hogy ezek a tehetségek határozzák meg mind az ország, mind a kerület jövőjét. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben