Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy józsefvárosi diák terve is nyert

Kihirdették a „Bútorozd be városodat!” pályázat győzteseit

2015. március 26. csütörtök

Sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhirdetésen jelentette be a "Bútorozd be a városodat!" formatervezési pályázat nyerteseit a FŐKERT, az FKF, a Design Terminál és a Hello Wood. A pályázatot profi, egyetemista és iskolás kategóriában hirdették meg. Utóbbi kategóriában az első – megosztott- helyezett Ürmössy Barbara, a józsefvárosi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja lett.

A Bútorozd be a városodat! nevű formatervezési pályázat elsődleges célja a főváros közterületeinek megújítása volt a budapesti lakosok ízlése és tervei szerint, így is erősítve a kötődést az itt lakók és városuk között. A szakmai zsűri három kategóriában, csaknem 300 pályaműből választotta ki a díjazottakat. Az iskolás kategóriában kettő, egyetemista és profi kategóriában három-három győztest hirdettek, valamint különdíjat is osztottak ki március 24-én, kedden a Design Terminálban tartott eredményhirdetésen.

Dányi Tibor Zoltán RÖNK+ nevű terve a profi kategória legjobbja 

A legjobb alkotások prototípusai kiemelt zöldterületen kapnak helyet negyed éven át, tervezőik pedig pénzjutalomban részesülnek. A sajtótájékoztatón bemutatták azt a 10 tervet is, amelyre a közönség szavazhat április 17-ig a www.énvárosom.hu oldalon.  A honlapon megtekinthetők a díjazott pályaművek is.  

Lévai Levente Tordu nevű terve egyetemi kategóriában győzött  

Egy józsefvárosi diák is nyert

Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója az eredményhirdetésen elmondta, hogy a nagyszámú érdeklődés is bizonyítja azt, hogy szükség van egy ilyen pályázatra és célszerű bevonni a városlakókat a főváros arculatának kialakításba.

Ürmössy Barbara gyümölcsformákat idéző bútorcsaládja az iskola ketegória megosztott első helyezettje

Józsefvárosnak külön büszkeség, hogy az iskolás kategória megosztott első díját a kerületünkben tanuló Ürmössy Barbara nyerte meg gyümölcsformákat idéző bútorcsalád-tervével, aki a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja. Az elkészült bútorokat június 1-jén nyilvános kiállítás-megnyitó és piknik keretében mutatják be a Városháza parkban.

Fotók: www.envarosom.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben