Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A közszolgálati egyetem napja

Hende Csaba: az NKE a közszolgálat megújításának fontos szereplője

2015. március 26. csütörtök

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) fontos szerepet tölt be a közszolgálat megújításában - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter a Ludovika téri campuson.

Az egyetem napja elnevezésű rendezvényen a miniszter kiemelte: olyan közszolgákra van szükség, akik kitűnően ismerik a szakmájukat, naprakészek és megfelelnek a ludovikás szellemiségnek, a hazáért mindhalálig jelmondatnak. Az NKE munkája révén egyfelől visszatérnek a régi értékekhez, másrészt most egy új fejezetet írnak, és ehhez mindenkire szükség van, aki tenni akar a magyar nemzetért a közszolgálat területén - hangsúlyozta.

Patyi András, az NKE rektora köszöntőjében arról beszélt, hogy ez a nap viszonyítási pont azoknak, akik az intézményt alkotják és a partnereiknek, támogatóiknak, akik segítik a működésüket, hogy a küldetésüket sikerrel teljesítsék.

Az ünnepség előtt Egyetem születik címmel fotókiállítást nyitottak meg. Az eseményen Horváth József, az NKE főtitkára beszédében elmondta: a kiállítás az egyetem napjához kapcsolódik, amely pedig az intézmény létesítéséről szóló törvény kihirdetéséhez kötődik. A fotók az egyetem létrehozásának négy évét mutatják be, így emlékeztetnek egyebek mellett az alapító ünnepségre, az első tanévnyitóra, az épület ünnepélyes átadására és az egyetem első karalapítására - közölte.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A felsőoktatási intézményt 2011-ben alapították, 2012. január 1-jén indult el a működése. Az egyetemet a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem közigazgatás-tudományi karának integrációjával hozták létre. Az egyetem elődjei között tartja számon az 1808-ban alapított Királyi Honvéd Ludovika Akadémiát. A kormány 2012 májusában döntött a Ludovika történelmi épületegyüttesének újjáépítéséről valamint az Orczy-park megújításáról, hogy méltó és egységes elhelyezést biztosítson a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek. Az egykori Ludovika Akadémia épültének rekonstrukcióját 2014 májusában adta át Orbán Viktor miniszterelnök, ez lett az egyetem főhadiszállása. Az Orczy-kert felújítási munkálatai, illetve az egyetemhez kapcsolódó kollégium és oktatási épület megvalósítása jelenleg is tart, amelyről bővebben itt olvashat.

Fotó: MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben