Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A tehetség hónapja

Országos Zeneiskolai Oboafesztivál Józsefvárosban

2015. március 30. hétfő

A Józsefvárosi Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2011 óta a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács regisztrált Tehetségpontja. A minősítést a korábbi években elért kimagasló versenyeredményeknek köszönheti az intézmény.

Az idei tanévben több verseny lezajlott már, amelyeken szintén szép eredmények születtek: az országos fuvolaverseny válogatóján Újj Misa (tanára Illyés Zsuzsanna) ezüst díjat, az országos gitárverseny budapesti válogatóján Lukács Róbert nívódíjat, Mándli Zsolt kiemelt nívódíjat nyert és továbbjutott az országos döntőbe (tanáruk Mosóczi Miklós). Az országos cimbalomversenyen Farkas Rezső és Sándor Mátyás ezüst, a Sándor Anna-Sándor Mátyás duó pedig arany díjat szerzett (tanáraik Demlyén Krisztina és Tóth Andrea, akik tanári különdíjban is részesültek).

Március 25-e, Bartók Béla születésnapja, 2010. óta országos tehetségnap. "A tehetség hónapja" március 25-től április 25-ig kínál változatos programokat a Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok vonzáskörzetében élő tehetséges fiataloknak, családjuknak és tágabb környezetüknek. A programok nyilvánosak, bárki számára ingyenesen látogathatók. Ehhez kapcsolódva rendezik április 18-án a Zeneiskolában az Országos Zeneiskolai Oboafesztivált, amelyen száz kiváló oboaszakos növendék mutatkozik be. A rendezvényt az Oboás Társaság Alapítványt képviselő Munia Zoltán kuratóriumi elnök, a zeneiskola tanszakvezető tanára szervezi hosszú évek óta. Növendéke, Novák Beáta Flóra a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács idei „Felfedezettjeink” pályázatának egyik különdíjasa.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben