Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Versíró pályázat, kézművesség, vásár

Húsvéti hagyományőrzés a Deák Diákban

2015. március 31. kedd

A Deák Diák Általános Iskolában régi hagyomány, hogy minden évben egy-egy témát feldolgozva tematikus heteket szerveznek. Idén a húsvéti ünnepkörre esett a választás.

Hetekkel a program előtt már lelkes készülődés folyt, a szülők, a gyerekek és a tanárok közösen kerestek megvalósítható ötleteket. A néphagyományok megismerésén, feldolgozásán túl a fiúknak locsolóversíró-pályázatot hirdettek, a lányok locsoló kölnit készíthettek. Az agyagból készült nyuszikat, tojásokat, bárányokat az iskola kézműves tanára égette ki kemencéjében. Csodás marcipánbárányok készültek a Szamos Marcipán segítségével, de ültettek zsályát tojáshéjba, készültek pompon csibék, csuhényulak, pamacsbárányok, és egy néprajzkutató tartott érdekes előadást az érdeklődőknek.

Az iskola néhány osztálya a Szentendrei Skanzenben, illetve a Néprajzi Múzeumban vett részt kézműves foglalkozáson. A projekt zárónapján minden osztály bemutatta heti tevékenységét: több osztály énekes, táncos előadással készült, mások tablót, prezentációt készítettek. A húsvéti vásáron pedig mindenki eladhatta a héten készített portékáit. Végül a diákok és tanáraik meghallgatták a Budapesti Énekes Iskola előadásában Pergolesi Stabat Materét.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben