Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Beilleszkedés munkával

Képzés és munkalehetőség romák számára

2015. március 31. kedd

Kiemelt fontosságú projektet indít a Társadalmi Megújulás Operatív Program, melynek célja a roma emberek – főként roma nők – képzése és foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti rendszerben. A programban a Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit Kft is részt vesz. Balogh István, józsefvárosi önkormányzati képviselő kifejtette: a programra mintaként kell tekinteni.

A projekt lehetőséget ad arra, hogy a programban munkavállalóként megjelenő roma személyek által megerősödjön a kapcsolat a roma közösségek és a szociális intézmények között. Továbbá az is elengedhetetlenül fontos, hogy a romák ne csak ügyfélként, hanem munkatársaként is megjelenjenek a gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben, és ott tartósan elhelyezkedjenek.

A programban főként azok a személyek vehetnek részt, akik előzőleg képesítést szereztek a Társadalmi Megújulás Operatív Program kapcsolódó projektjén, melynek keretében a bevont személyeknek a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben, óvodai nevelésben betölthető munkakörök ellátására való felkészítése és képzése történik meg.

 

A Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit Kft. a benyújtott pályázatában két, gyermek és ifjúsági felügyelő végzettségű roma ember 6 hónapos foglalkoztatását vállalja, ám annak költségei és a munkabérek nem őt terhelik. A fél éves projektet követően a Nonprofit Kft. biztosítja, hogy változatlan munkakörben, azonos feltételekkel, immár saját költségén legalább egy hónapig tovább foglalkoztatja a munkavállalókat.

Balogh István, józsefvárosi önkormányzati képviselő elmondta, hogy a programra mintaként kell tekinteni, melynek célja, hogy segítséget nyújtson annak a feltérképezésében, miként illeszkedhet be a jövőben minél több önmagát cigánynak valló ember az önkormányzat és a családok együttműködésébe.

Fotó: europaiut.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben