Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Sokszínű programok várták a diákokat

Molnár Ferenc-napok

2015. április 15. szerda

Március 23. és 27. között zajlott a Molnár Ferenc Napok-programsorozat az író nevét viselő józsefvárosi tanintézményben. A szervezők változatos programokkal készültek, a tanulók sportversenyeken, művészeti foglalkozásokon, érdekes előadásokon vehettek részt.

Tanosné Horváth Márta, a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója a Józsefváros újságnak elmondta, hogy az alsósok galambász-bemutatón ismerkedtek meg egy madárolimpiai bajnok galambpárral, rajzversenyen vettek részt, újrahasznosított anyagokból dekorációt készítettek, sportoltak, vetélkedtek.

A felső tagozaton a művészeti vénával rendelkezők elmélyedhettek a plakátkészítés rejtelmeiben, az elkészült remekműveket kiállították. A sportrajongók Bedák Zsolt és Bedák Pál profik ökölvívók izgalmas élménybeszámolóját élvezhették, a bátrak falat másztak, rekesztornyot építettek. Mások táncoltak (break és fashion dance), jógáztak, drámafoglalkozáson vettek részt.

A kutyaszeretők terápiás kutyákkal játszhattak az udvaron. Az egészséges étkezést salátabár, különféle gyógynövényteák, magvak biztosították. Nagy sikert aratott a biciklis ügyességi verseny. A forgószínpados akadályversenyen furfangos feladatok várták a gyerekeket Molnár Ferenc és levegő témakörökben. A sportversenyek csúcspontja a focisták nagy csatája volt a Budafok csapatával.

A programokat irodalmi kávéház zárta, ahol megelevenedtek az egykori események, a tanulók betekinthettek az irodalmi élet korabeli színterére, megleshették az író Molnár Ferencet munka közben.  Az előadást az egyik diák gitárjátéka színesítette.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben