Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új elnökség az MKSZ-ben

Kocsis Máté a kézilabdaszövetség új elnöke

2015. április 17. péntek

Józsefváros polgármesterét, a Fidesz kommunikációs igazgatóját, Kocsis Mátét választották meg a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökének.

A pénteki küldöttgyűlésen Kocsis Máténak két tartózkodás mellett szavaztak bizalmat. A korábbi 206-szoros válogatott átlövő, Farkas Ágnes - a Vas Megyei Szövetség elnöke - nem került fel a jelöltlistára, mert nem kapott elegendő támogatást. Vetési Iván, aki 2011 júniusa óta irányította a szövetséget, családi okokra hivatkozva március 5-én jelentette be, hogy nem száll harcba ismét a posztért, és Kocsis Mátét ajánlotta új elnöknek.

Kocsis Máté: Nagyszerű jövő előtt áll a magyar kézilabda

A jogász végzettségű Kocsis Máté a Ferencváros alelnöke, és az FTC női kézilabda-szakosztályának elnökségi tagja. Székfoglalójában jelezte, hogy a leköszönő elnökség jó munkát végzett, de még van mit tenni a megyéknél, a ligáknál, a válogatottaknál, az utánpótlás, valamint a nemzetközi kapcsolatok és a marketing "erejének" növelése terén. "Nagyszerű jövő előtt áll a kézilabda, és az ország egyik legnépszerűbb sportjának szolgálói lehetünk" - tette hozzá Kocsis Máté.

Az új elnök a világversenyeken éremeséllyel induló válogatottakat, a meglévőnél szélesebb utánpótlásbázist, infrastrukturális fejlesztéseket és a sportág eddiginél hatékonyabb népszerűsítését szeretné elérni csapatával, azaz az elnökséggel. Csarnokokat kívánnak építeni, illetve a meglévőket felújítani, hogy még több gyereknek legyen kedve és lehetősége ezt a sportágat választani. Az elnöki program része az az elképzelés is, hogy létrehoznak egy központi adatbázist, amelyben minden játékos szerepel.

Az új elnökség tagjai

A Kocsis Máté által javasolt alelnököket, Pálinger Katalint és Marosi Lászlót, két korábbi kiváló játékost egyhangúlag választották meg. A további elnökségi tagok is az új elnök jelöltjei voltak, nevezetesen Radulovics Bojana, Oláh Sándor, Bardóczy Gábor, Tállay András, Győrfi János, valamint Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója. A tiszteletbeli elnök Mocsai Lajos "sikerkapitány", a Testnevelési Egyetem rektora lett.

Az elnökségben a női válogatottakért és a női utánpótlásért Pálinger és Radulovics olimpiai és világbajnoki ezüstérmesek felelnek a jövőben. A férfi válogatottak és a férfi utánpótlás ügye Marosi területe lesz. Oláh az amatőrök ügyének összefogásáért, Bardóczy a TAO-pénzekért, Győrfi a sporttudományért és az innovációért, Tállay a sportegészségügyért és a teljesítménymérésekért felel. 

Az eseményen adták át a Török Bódog Életműdíjat, amelyet Laurencz László, az egykori szövetségi kapitány kapott.

Forrás: MTI
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben