Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megállapodás született

Együtt maradhat a Raoul Wallenberg Szakközépiskola

2015. április 23. csütörtök

Az emberi erőforrások minisztere azt javasolja a kormánynak, hogy maradjon együtt a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola a jövőben is.

Az eredeti tervek szerint július 1-jével, jogutód nélkül szűnt volna meg a józsefvárosi Ludovika téren álló Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola, a diákokat pedig más intézményekbe irányították volna. A bezárás ellen a tanulók az iskola előtt tiltakoztak néhány nappal ezelőtt. Balog Zoltán ezért megbeszélést folytatott a szülőkkel és a tantestülettel, amelynek eredményeképpen azt a megoldást terjeszti a kormány elé, hogy maradjon együtt az iskola, és így történjen meg a költözés is.  A miniszter ezt a Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában jelentette be.

Az, hogy költözni kell, nem kérdés, azt a szülők is elfogadják, hiszen a jelenlegi épület a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kampuszának a része, és a továbbiakban szüksége van az intézménynek rá. Az, hogy az iskola együtt tudjon költözni és együtt tudjon maradni, erős szándék, és szívesen támogatja - mondta a tárcavezető.

Balog Zoltán közlése szerint arról is beszámolt a szülőknek és a tantestületnek, hogy Tarlós István főpolgármester segít keresni egy megfelelő épületet. A miniszter rövidesen találkozik a szülőkkel, és akkor felvázolja az összes alternatívát, hogy ne sérüljön az oktatás színvonala, se a hangulata.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár az M1 aktuális csatornának azt mondta: Balog Zoltán folyamatosan egyeztet Tarlós Istvánnal a megfelelő ingatlanról. A miniszter május 4-én fogadja a szülők és az iskola képviselőit - tette hozzá.

Forrás: MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben