Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Várja a gyerekeket Józsefváros erdei tábora

Miközben a balatoni tábort felújítják, a magyarkúti folyamatosan üzemel

2015. április 24. péntek

Teljes gőzzel üzemel Józsefváros magyarkúti tábora. A vadregényes Börzsönyben fekvő üdülő egész évben nyitva áll a vendégek előtt. A józsefvárosi gyerekeknek és kísérő tanáraiknak idén is kedvezményes feltételeket biztosít az önkormányzat. A káptalanfüredi tábor idén zárva tart, a képviselő-testület ugyanis az üdülő teljes felújításáról döntött.

Józsefváros azon ritka kerületek közé tartozik, amely önként vállalat feladatként két tábort is működtet: a saját stranddal rendelkező káptalanfüredit, és a magyarkúti erdei tábort. A Balaton-parti üdülő a nagyszabású fejlesztések munkálatai miatt idén nyáron zárva tart, de a felújítás után már nemcsak szezonálisan, hanem egész évben nyitva lesz. 

„A felújítási munkálatok előkészületei a tervek szerint haladnak Káptalanfüreden, mindeközben Magyarkúton sem áll meg az élet, egyre több foglalás érkezik az erdei táborba” – szögezte le Kis István, a gyermeküdülő ügyvezető igazgatója. Ennek egyik oka, hogy az erdei iskolai foglalkozások egyre több intézmény tanrendjében szerepelnek, másrészt a józsefvárosi gyerekeknek és a pedagógusoknak jó tapasztalataik vannak Magyarkúttal kapcsolatban, hiszen csendes, nyugodt környezet várja őket a Börzsönyben.

Az előző évekhez hasonlóan, a kerületi gyerekek és kísérő tanáraik kedvezményes üdültetését, ebben az évben is biztosítja az önkormányzat. „Józsefváros költségvetése lehetővé teszi, hogy a káptalanfüredi fejlesztések mellett az önkormányzat idén is kedvezményes feltételeket biztosítson a kerületi gyerekek erdei táboroztatásához” – mondta  Kiss István.

A káptalanfüredi tábor felújításáról, az új, komfortos házak építését és a kiszolgáló egységek felújítását magába foglaló beruházásról a képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött. A táborfelújítását mindenki támogatta, kivéve Erőss Gábort, a Párbeszéd Magyarországért képviselőjét, aki még csak a napirendre vételt sem szavazta meg. 

A magyarkúti erdei tábor tehát egész évben nyitva áll a vendégek előtt. Jelentkezni a sarolta.brody@jogyerm.hu és az info@magyarkutifogado.hu e-mail címeken lehet.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben