Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Oltás és életmentés” az Europeumban

Gyakorlatoztak a józsefvárosi tűzoltók

2015. április 28. kedd

Ahhoz, hogy az éles helyzetekben megfelelően helyt tudjanak állni, a tűzoltók rendszeres gyakorlatokon bizonyítják rátermettségüket. Ezúttal az Europeum Bevásárlóközpont mélygarázsában kellett egy mesterségesen előidézett katasztrófán úrrá lenniük. Ott jártunkkor az V. és a VIII. kerület egységei vettek részt a gyakorlaton.

A riasztással kezdődő feladaton a Közép-pesti katasztrófavédők rádión azt az információt kapták, hogy az Europeum Bevásárlóközpont mélygarázsában kigyulladt egy raktár, és az intézmény beépített oltóberendezése felújítás miatt nem működik.

A kiérkezett tűzoltóknak egy helyi viszonyokat jól ismerő dolgozó vázolta a helyzetet: egy személy kézi készülékkel megkezdte az oltást, viszont ő egy ideje nem jelentkezett, tehát feltételezhetően a tűzzel érintett területen maradt.

A tűzoltóknak a mélygarázsba lesietve egy kék zászló jelezte, hogy füsthatárra érkeztek, itt felvették a légzőkészülékeiket. A raktárba érve rögtön ráleltek a keresett személyre – illetve az őt megtestesítő bábura –, akit gyorsan kihoztak, és megkezdték rajta az életmentést. A – vörös ledsorral jelzett – tüzet rövid idő alatt megfékezték. A gyakorlatot Kelemen Zsolt józsefvárosi tűzoltóparancsnok jónak értékelte.

A kisebb taktikai hibák miatt a gyakorlatozók még egy alkalommal végigmentek a feladatokon, hogy a végrehajtás tökéletes legyen. Hiszen ilyen helyzetben kell gyakorolni, hogy a valós eseményeknél már minden gördülékenyen menjen.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben