Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendhagyó testnevelésóra

Sportági bemutatók a Losiban

2015. április 28. kedd

Játékos sportbemutató tartott a Sirályok Sportegyesület a Losonci Téri Általános Iskolában. A tanulók a lövészetet, a tájékozódási futást és az öttusa egyes elemeit próbálhatták ki az iskola tornatermében a testnevelésórák keretében.

Ott jártunkkor a terem egyik felében a vívást és a lövészetet, a másikban a tájfutást próbálta ki egy-egy osztály, a tájfutó pályán térkép segítségével mehettek végig. Az egyik edző épp a vívó alapállást mutatta meg a gyerekeknek, majd rövid szabályismertetés után „élesben” próbálhatták ki a gyerekek a vívást. A diákok nagyon élvezték a rendhagyó testnevelésórát, Kovács Zoltántól, az egyesület elnökétől megtudtuk, volt olyan osztály, akik még egy plusz alkalmat kikönyörögtek maguknak.

„A nyolcadik és a kilencedik kerületben működünk. Ezzel a bemutatóval szeretnénk felkelteni a gyerekek figyelmét a sportra, hogy minél többen kezdjenek el mozogni. A kétnapos program alatt minden osztály megismerkedhet a sportágakkal. Nálunk elég sok sportágat űzhetnek a gyerekek, van kerékpár, kézilabda, lövő, öttusa és tájfutó szakosztályunk, ha valaki megunja például a lövészetet, akkor folytathatja kézivel. Illetve a fogyatékkal élőknek diáksportot szervezünk” – mesélte Kovács Zoltán a Józsefváros újságnak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben