Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Korányi-projekt

Felújították a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikát

2015. május 04. hétfő

Megkezdte működését az első részleg a Korányi-projekt keretében: a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Perinatális Intenzív Centruma (PIC) közel két év után költözött a végleges helyére. Ezzel párhuzamosan több mint 100 millió forintos egyetemi forrásból megújult a Józsefvárosban található klinika jelentős része is.

Az építkezés miatt a teljes szülészeti részleg 2013 júniusában átköltözött a Tömő utcai épületbe és közel két évig működött úgy, hogy közben a nőgyógyászati részleg és a műtők a klinika épületében maradtak. A visszaköltözés nagyon szervezetten zajlott. Hatalmas különbség volt visszajönni ezek közé a körülmények közé – értékelte a felújítás utáni helyzetet Dr. Ács Nándor klinikaigazgató a semmelweis.hu-nak.

Mint fogalmazott, nemcsak a PIC műszerei és berendezése vadonatúj, hanem egyebek mellett a gyermekágyas osztályon is ki tudtak alakítani kétágyas, fürdőszobás kórtermeket. Tavaly mi voltunk az ország legnagyobb forgalmú szülészete, ennek megfelelő most már a körülmények színvonala is – hangsúlyozta Dr. Ács Nándor.

Dr. Szathmári Miklós, a Korányi-projekt rektori biztosa kiemelte, a fejlesztésnek a hazai egészségügyi ellátás tekintetében komoly jelentősége van és heteken belüli követi a következő, a Korányi-projekt nagy épületének átadása. Az építkezés során elkészült a központi betegellátó épület főbejárata és előcsarnoka, ami a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati  Klinikának is szerves része. Itt történik majd a központi betegfelvétel, várhatóan ezt is a következő ütemben adják majd át.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben