Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ügyféltalálkozó a H13-ban

Célegyenesben a fiatal vállalkozók

2015. május 04. hétfő

Konzultációra gyűltek össze a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" című pályázat nyertesei. A pályázat célja olyan 18–35 éves fiatalok felkarolása volt, akik vállalkozóként szeretnének a jövőben dolgozni. A kormány Közép-Magyarországi Régióban állami keretből 830 millió forintot biztosított erre a célra.

Óriási érdeklődés kísérte a tavaly útjára indult programot. Amint arról korábban beszámoltunk, a meghirdetett kétszázas keretszámot többszörösen meghaladta a jelentkezők száma. Összesen 193 céget alapítottak a pályázat keretében.

A támogatást nyert fiatal vállalkozók tevékenységét folyamatosan nyomon követi és konzultációkkal segíti a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. A legutolsó találkozó témája a kifizetési kérelmekkel és a projektek menedzselésével kapcsolatban felmerülő kérdések voltak. A megjelentek választ kaphattak a saját vállalkozások során eddig felmerült kérdésekre, az összetettebb problémákra írásban kaptak választ.

A folyamatos mentorálás végcélja, hogy az ifjú vállalkozók kifogástalan kifizetési kérelmeket nyújtsanak be, és vállalkozásuk sikeresen beinduljon.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben