Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosi „Jó Sport” emlékérem

Az olimpia a célja a józsefvárosi tornászpalántának

2015. május 05. kedd

A józsefvárosi „Jó Sport” emlékéremmel kitüntetett Balázs Krisztián úszásban is tehetségesnek bizonyult, de a tornát választotta, amit sokkal izgalmasabbnak tart. A Fradi ifjúsági válogatott tornásza lehet a jövő nagy reménysége a sportágban.

A kerületi Vajda Péter iskola 7/s osztályos tanulója remek eredményekkel büszkélkedhet, legutóbb az 1. Nemzetközi Férfi Junior Budapest Kupán nyújtón lett az első a kadetoknál. „Alapvetően jó tanítvány. Szeret tornázni, szorgalmas, van akaratereje és kitartása a munkához. A testalkata és a mozgása nagyon harmonikus, az előadásmódja kimagasló. Ez veleszületett tehetség, nemigen lehet megtanulni. Nem akarok jóslásokba bocsátkozni, de minden adottsága megvan ahhoz, hogy felnőttként egy világversenyen komoly eredményt érjen el” – jellemezte Krisztiánt edzője, Nagy Zoltán. Hozzátette, Krisztián hatszeres tornász, korábban a ló volt a "lyukas" szere, de már ezen is fejlődik, a nyújtón és a korláton pedig kiemelkedően teljesít.

Krisztián magántanuló, de minden nap bejár az iskolába, tanárai nagyon rugalmasak vele. Édesanyjától, Varga Évától azt is megtudtuk, fiának mindene a torna. „Még az internetet is erre használja. Az összes nagy tornász gyakorlatát visszanézi videón, és tartja a kapcsolatot más sportolókkal.”

A torna presztízsén, népszerűségén egyértelműen nagyot lendített Berki Krisztián londoni olimpiai győzelme lólengésben, nem véletlen, hogy a józsefvárosi tornászpalánta is őt nevezi meg példaképének. „Az olimpiai részvétel a célom és ott minél jobb eredményt elérni. A 2020-as vagy 2024-es játékokra szeretnék eljutni, inkább a 2024-es lehet a reális” – mondja eltökélten Krisztián.

A videót Krisztián édesanyja készítette.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben