Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Csökken a Százados negyed és a Tisztviselőtelep túlterheltsége

Megoldódnak a józsefvárosiak parkolási nehézségei

2015. május 21. csütörtök

Több fizetős parkolóhely lesz Józsefvárosban – többek között erről döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A kerületi díjfizető övezetek bővítését a Tisztviselőtelep és a Százados negyed lakóinak jelzései alapján kezdeményezte a Józsefvárosi Önkormányzat. Komoly problémát jelent ugyanis számukra, hogy a város külső területeiről érkezők az ingyenes lehetőséget kihasználva ezen a területen teszik le autójukat és utaznak tovább a belváros felé tömegközlekedéssel, ezzel megnehezítve, hogy a környéken élők saját otthonuk közelében parkolhassanak. Azzal, hogy az érintett területeket bevonták a fizető övezetek körébe, jelentősen csökkenni fog a jelenlegi túlterheltség.

A Józsefvárosi Önkormányzat kezdeményezte, hogy a meglévő várakozási övezetek egészüljenek ki a Kerepesi út, a Hungária körút, a Sport utca, a Százados utca, a Salgótarjáni út és az Asztalos Sándor út által, valamint a Könyves Kálmán körút, az Üllői út, az Orczy út, a Golgota tér, a Golgota út, a Bláthy Ottó utca és a Vajda Péter utca által határolt területtel.

Az állandó lakcímmel rendelkező józsefvárosiak számára továbbra is ingyenes lesz a parkolás és parkolóhelyet is könnyebben találnak majd. Ezzel párhuzamosan Józsefváros önkormányzata vizsgálja annak lehetőségét, hogy a következő évtől külön regisztráció nélkül vehessék igénybe az arra jogosult józsefvárosiak az ingyenes parkolás lehetőségét.

Térkép: vs.hu

A cikk 2015. 05. 27-én frissült. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben