Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosi iskolák is csatlakoztak

A Lakatos és a Vajda iskola is részt vett a Kihívás Napján

2015. május 22. péntek

Szerdán zajlott Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvénye, a Kihívás Napja, melynek fő célja az aktív testmozgás népszerűsítése. Józsefvárosban a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium és a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola csatlakozott a programhoz.

A Lakatos iskolában az alsó és felső tagozatnak, illetve a gimnazistáknak a korosztályuknak megfelelő vetélkedőket szerveztek. Az alsósok ugróköteleztek, hullahoppkarikáztak, labdás játékokban vettek részt, a felsős és a gimnazista fiúk osztályok közötti focimeccset vívtak.

A gimis lányok tollaslabdázhattak, röplabdázhattak. Az általános iskolásoknak emellett akadálypályát alakítottak ki a tornateremben, amit időre kellett teljesíteni, és az osztályok párban 30 perces váltófutáson mérték össze tudásukat. A legkisebbek sporttal kapcsolatos rajzokat is készítettek, a gimnazisták pedig egy olimpiai totót töltöttek ki, valamint egy sport témájú filmet is megtekintettek.

A Vajdában is sikerült mozgósítani az iskola teljes tanulólétszámát. A sport iránt kevésbé érdeklődőket is beszippantotta a programkavalkád. Helyszínhez kötött, meghirdetett sporttevékenységet nyolc helyszínen végezhettek a diákok, de szinte mindannyian folytattak valamilyen saját örömükre végzett mozgást, csapatjátékot. A szervezőtanárok törekvésének sikerét igazolja, hogy kipirult, boldog gyerekek kosaraztak, fociztak, kézilabdáztak, röplabdáztak, kerékpároztak, aerobikoztak, rollereztek. Délután megrendezték a Vajda futást is a tanintézményben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben