Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Véget ért a felújítás a 4-es és a 6-os vonalán

Újra a Széll Kálmán térig jár a villamos

2015. május 22. péntek

Május 24-étől újra a teljes vonalon, Dél-Budáról a Széll Kálmán téren kialakított ideiglenes végállomásig közlekednek a 4-es és a 6-os villamosok, a 4-6-os pótlóbusz pedig megszűnt. A munkálatoknak köszönhetően ezentúl rövidebb lesz a villamosok menetideje.

A 4-es és a 6-os villamos vonalán márciusában kezdődött egy komplex, garanciális cserével összehangolt felújítás, melynek eredményeként jelentősen javult a villamospálya állapota, ezáltal a villamosok menetideje is csökkent. A vonalon történő munkákat összehangolták a Széll Kálmán tér felújításával valamint a budai fonódó villamoshálózat kiépítésével is. A felújításnak köszönhetően megszűntek a sebességkorlátozások az Aradi és a Tátra utcai szakaszon is, ahol a kilencvenes években volt utoljára cserélve a pályaszerkezetet.

A munkálatok végeztével május 22-én és 23-án elbontották az Oktogonnál kialakított ideiglenes végállomást. Mivel a menetidő rövidebb lett, ezért május 24-étől újra csak Combino villamosok viszik az utasokat ezen a vonalon. Ugyanakkor a Széll Kálmán tér felújítása, valamint a budai fonódó villamoshálózat építése miatt továbbra is forgalomkorlátozásokra kell számítani. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben