Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zenetábor a Cserhátban

Idén is szervez muzsikus tábort a Józsefvárosi Zeneiskola

2015. május 26. kedd

A Józsefvárosi Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 1993 óta szervez nyaranta táborokat az ország különböző pontjain. Azóta bejárták az országot: szebbnél szebb településeken töltöttek el emlékezetes napokat. Idén Felsőtold ad otthont a tábornak.

A táborokban a délelőtti órákban zenei foglalkozások zajlanak közös éneklés, egyéni és kiscsoportos gyakorlás, szólamtanulás formájában. A délutáni programokon a környék látnivalóival ismerkednek a gyerekek, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt és minden nap van lehetőség a sportolásra is. Esténként vetélkedők, Ki mit tud, filmvetítés gazdagítják a tábori életet. A zenetábor érdekessége, hogy több korosztály együtt élvezi a kikapcsolódást 8 évestől egészen az érettségiző diákig.

A táborzáró hangversenyt komoly előkészület előzi meg. A gyerekek zenekart alkotnak, a közös zenélés mellett egyéni produkciók is színesítik a koncertet, amely minden évben nagy sikert arat.

Az idei tábor helyszíne Felsőtold, egy gyönyörű fekvésű cserháti falucska, ahol ismét tartalmas hét várja a gyerekeket. Camille Saint-Saëns ismert műve, az Állatok farsangja néhány tétele pedig arra vár, hogy megszólaltatása a tanári átdolgozás segítségével minden gyerek számára zenei élményt nyújtson.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben