Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tavaszi állásbörze

Egyre többen dolgoznak Józsefvárosban

2015. május 28. csütörtök

Több mint 50 munkáltató 1000-nél is több álláslehetőséget kínált a Mátyás téri Kesztyűgyárban a csütörtökön délelőtt megrendezett állásbörzén. Eddigi tapasztalatok szerint minden harmadik idelátogató ember talál munkát itt magának. Sára Botond alpolgármester a megnyitón elmondta: az elmúlt négy évben 37 százalékkal csökkent a józsefvárosi munkanélküliek száma.

Ezt a négylevelű lóherét ma reggel találtam a házunk udvarán, remélem, szerencsét hoz, és találok ma állást magamnak – mondta egy hölgy a Mátyás téri Kesztyűgyár kapuján belépve. A Józsefvárosi Önkormányzat és a kormányhivatal VIII. kerületi hivatalának foglalkoztatási osztálya tizedik alkalommal szervezte meg az Állásbörze és karrierpiac elnevezésű rendezvényt.

Minden harmadik ember munkát talál

Az állásbörze reggel 9 órától várta az érdeklődőket, akiket Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere köszöntött. „Az elmúlt évekhez képest úgy tűnik, kevesebben vannak most itt, ami jó jel, hiszen azt jelenti, hogy folyamatosan csökken az álláskeresők száma. Tapasztalatok azt mutatják, hogy minden idelátogató harmadik ember el tud helyezkedni. Az elmúlt négy évben 37 százalékkal csökkent Józsefvárosban a munkanélküliség, ami nagyon jó eredmény” – mondta Sára Botond.

Az alpolgármester hozzátette: a kerületben két szakképző iskola is működik, mellette az álláskeresőknek egész évben folyamatosan biztosít tanfolyamokat, képzéseket az önkormányzat. Józsefváros kiemelt figyelmet fordít a vállalkozások fejlesztésére is, amely munkakeresőknek is új lehetőségeket biztosít.

Közvetlen környezet

A Kesztyűgyárba ellátogatók a több mint 1000 álláslehetőség mellett több munkaadóval személyesen is találkozhattak. „Ez olyan, mint egy piac: körbe kell nézni, ki milyen portékát kínál. Ha megtetszik egy állás, a munkát felkínálóval már le is lehet ülni beszélgetni. Ebben a közvetlenebb környezetben az álláskeresők sincsenek annyira feszélyezve. Ez a lehetőség a munkaadóknak is kedvező, hiszen egy nap alatt így jóval több interjút el tudnak készíteni a jelentkezőkkel. Nagyon szoros az együttműködésünk az önkormányzattal, ilyen állásbörze Budapesten csak Józsefvárosban van” – fejtette ki Pető Gáborné, a kormányhivatal VIII. kerületi foglalkoztatási osztályának vezetője.

Az állásbörzén önéletrajz elkészítésében is segítséget lehetett kérni, és mindenki kipróbálhatta, milyen is egy állásinterjú.

Folyamatos képzések, lehetőségek

Az állásbörze célja természetesen a józsefvárosi foglalkoztatás növelése. Mint Kovács Barbara, a Józsefvárosi Közösségi Házak ügyvezető igazgatója elmondta, 2009-ben szervezték meg az első állásbörzét, akkor mintegy 1000 ember jelent meg, a Nagy Fuvaros utcáig állt a sor. „Az álláslehetőségek mellet fontosnak tartjuk a kapcsolódó programokat is, hiszen sokan azért nem tudnak elhelyezkedni, mert nem tudnak jól önéletrajzot írni vagy nem biztosak egy adott interjúhelyzetben”.

A Kesztyűgyárban év közben is folyamatosan szerveznek álláskeresőknek programokat, tanfolyamokat, hetente álláskereső klubot is tartanak. „A segítséget kérőknek telefonos elérhetőséget, internetes lehetőséget is biztosítunk, felkészítjük a jelentkezőket az interjúhelyzetekre, illetve arra is, hogyan tudják magukból kihozni a legjobbat” – mondta Kovács Barbara.

A tizedik alkalommal megrendezett állásbörzén több mint 50 munkáltató 1000-nél is több álláslehetőséget kínált. A Kesztyűgyárban mintegy 200 álláskereső jelent meg, a résztvevők több mint fele Józsefvárosból érkezett. Az állásbörzéről 44 fő már konkrét állásajánlattal térhetett haza.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben