Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Katica óvoda nyerte a vándorkupát

VI. Józsefvárosi Ovilimpia

2015. május 29. péntek

A Losonci Téri Általános Iskola immár hatodik alkalommal rendezte meg pénteken a józsefvárosi óvodások sportversenyét, az Ovilimpiát. A viadalon 11 kerületi óvoda, és vendégként a pomázi Almafa ovi mintegy 250 indulója vett részt.

 A Józsefvárosi Önkormányzat és a fővédnök, dr. Kocsis Máté polgármester nevében Vörös Tamás köszöntötte a jelenlévőket. „Ez a rendezvény immár hatodik alkalommal mozgatja meg a kerület egyébként sem sport nélkül élő ovisait. Köszönjük az óvodapedagógusok és a losis tanárok, munkatársak munkáját, nagyon sokat dolgoztak azért, hogy megvalósuljon ez a verseny” – fogalmazott a környék önkormányzati képviselője. Az Ovilimpián díszvendégként részt vett Egervári Sándor futballedző, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, és jelen volt Szabóné Fónagy Erzsébet tankerületi igazgató is.

Az olimpiai tradíciók szellemében

A csapatok most is az 1988-as szöuli olimpia hivatalos dalára vonultak be az iskola udvarára. Idén először vidékről, a pomázi Almafa oviból is érkeztek vendégek, akik egy zsák játékot is hoztak ajándékul, ezt a legtöbb versenyzőt indító Napsugár ovi kapta. A Losi diákjai hozták be az Ovilimpia zászlaját, mely köré minden óvoda kitűzte saját lobogóját is.

Ezt követően a házigazda intézmény sportolói vonultak fel. Az ovilimpiai lángot Somogyi Alexandra serdülő válogatott evezős gyújtotta meg, míg a bemelegítést Bíró Fanni ritmikus gimnasztikázó vezényelte le. Nem maradt el az ovilimpikonok eskütétele sem.

Három sportágban vetélkedtek

Az apróságok három versenyszámban – helyből távolugrásban, kislabdadobásban és harminc méteres futásban – mérkőztek meg egymással.

Az összesített versenyből végül Katica óvoda csapata került ki győztesen, ők vihették haza a Vándorkupát. Az egyes számok győzteseit arany-, ezüst- és bronzéremmel jutalmazták, az óvodák pedig egy-egy ajándékcsomaggal gazdagodtak az önkormányzat jóvoltából.

A VI. Józsefvárosi Ovilimpia eredményei: kislabdadobás, lányok: 1. Akbarpour Natália (Mesepalota), fiúk: 1. Salasovics Róbert (Hétszínvirág), futás, lányok: 1. Süveges Zita (Katica), fiúk: Gőcze Ákos (Napraforgó), távolugrás, lányok: 1. Neiter Luca (Kincskereső), fiúk: Rékai Áron (Katica).

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben