Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Néptáncgála a Vasas Székházban

Fergetegesen táncoltak a deák diákosok

2015. június 03. szerda

Immáron második alkalommal szervezett a Deák Diák Általános Iskola táncos osztályai közreműködésével néptáncgálát. A rendezvényt május 26-án a Vasas Székházának színháztermében tartották, amelyet zsúfolásig megtöltött a közönség.

Vidra Dorottya igazgatóhelyettes a Józsefváros újságnak elmondta, néptáncos osztályaik már hetek óta izgatottan készülődtek, próbáltak. A gála délutánján a színpadbejárás és a rövid próbák alkalmával mindannyian megnyugvással tapasztalták – még a táncot oktató pedagógusok, Szengyel István és Máté Móric is –, hogy a gyerekek remek formában vannak, és a felfokozott hangulat nem gátolja, hanem inkább ösztönzi őket.

A műsort az első osztályosok kezdték, ők sárközi ugróst jártak. A másodikosok és harmadikosok rábaközi és kalocsai lakodalmas táncokat mutattak be nagy sikerrel, a negyedikesek csárdást roptak. A programot, mint a legidősebb néptáncos osztály, az ötödikesek zárták, akik szilágysági táncokkal léptek a színpadra.

A közönség az összes fellépőt vastapssal jutalmazta. A tankerület anyagi segítségének köszönhetően a Zagyva Banda zenekar élő zenével kísérhette a táncokat. A remek hangulatú délutánt fergeteges táncház zárta, amelybe a szülők, vendégek is bekapcsolódtak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben