Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Színes virágokat ültetnek kerületszerte

Egész nyáron virágoznak Józsefváros közterei

2015. június 03. szerda

Májusban elhervadtak az árvácskák, de nem marad virág nélkül a kerület. Helyüket begóniák, verbénák és más egynyári növények veszik át. Mintegy 22 ezer virágot ültetnek a hetekben a terekre és a parkokba. A Népszínház utcai kandeláberek virágtartóiba pedig újra kikerültek a muskátlik.

Józsefváros, a tavalyi év legvirágosabb kerülete címéhez méltón folyamatosan gondoskodik arról, hogy a lakosai és az ide érkező turisták örömére mindig virágozzanak a közterei, parkjai. A kora tavaszi árvácskák és tulipánok már elhervadtak. A helyükre a hetekben egynyári növények kerülnek.

A Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat tájékoztatása szerint a kerület több közterére mintegy 11 ezer tő virágot ültetnek ki. A legtöbbet a Rezső térre, de kerül virág a Horváth Mihály, a Mindszenty, a Nap és a Molnár Ferenc térre is.

A fővárosi fenntartású városrészekről a Főkert gondoskodik. Mivel az idei év a fény nemzetközi éve, ezért a Nemzeti Múzeum kertjébe több mint 3000, a II. János Pál pápa térre több mint 5000, míg a József körútra a Kiscsibész szoborhoz és az Üllői úton a Magyar hősi halott orvosok emlékművéhez is közel 3000 tő a fény által inspirált formájú és színű virág kerül.

A tavalyi évben Józsefváros önkormányzata a Népszínház utca azon szakaszára, ahová a földben futó közművek nem tették lehetővé a faültetést, virágtartó kandelábereket telepített. A zöld színű oszlopokba az elmúlt héten visszakerültek a téli fagyoktól megóvott színes muskátlik.

A virágokkal telített ötven oszlop a Blaha Lujza tér és a II. János Pál pápa tér közötti szakaszon, az utca páros oldalát szegélyezi. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben