Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Állami rezsicsökkentés

Januártól kevesebbet kell fizetni az állami szolgáltatásokért

2015. június 10. szerda

A Kormány konzultációt indított azzal kapcsolatban, hogy az állami rezsicsökkentés részeként mely díjakat és illetékeket csökkentsék, illetve szüntessék meg. A cél, hogy a jövő év januárjától a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak összességében kevesebbet kelljen fizetniük az állami szolgáltatásokért.

A konzultációban részt vevő állampolgárok és vállalkozások 4-4 csökkentendő vagy eltörlendő elemet jelölhetnek meg egy kilences listán, illetve saját javaslatot is tehetnek, augusztus 6-ig. Véleményt mondani a fővárosban személyesen a kerületi hivatalok ügyfélszolgálatain lehet. A kérdőív a kormányhivatalok honlapján is megtalálható. Kitöltése önkéntes és anonim.

Józsefvárosban a kérdőív megtalálható, kitölthető és leadható a VIII. kerületi kormányhivatal Práter u. 22. szám és a Kisfaludy u. 11. szám alatt található épületében.

A kormány által mérsékelni javasolt díjak között található például a hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylésének költsége, az ellopott gépjármű forgalomból való kivonásának díja vagy az ellopott igazolványok pótlásának összege. Az állami rezsicsökkentés eredményeként a kormány 2016-ban már 10 milliárd forinttal kevesebb bevételt tervez a közigazgatási térítési díjak csökkentése, illetve megszüntetése miatt.

Fotó: kormanyhivatal.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben