Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bővülő sportolási lehetőségek

Csellengés helyett sport

2015. június 29. hétfő

Együttműködési megállapodást kötött a Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit Kft. a Dankó és a Homok utcai sportudvarok kihasználtsága érdekében a Józsefvárosi Magdolna Negyedért Egyesülettel és a Mozgással az Egészséges Jövőért Egyesülettel.

Az együttműködés értelmében a civil szervezetek rendszeresen programokat szerveznek majd a Homok és a Dankó utcai sportpályákon a környékbeli gyermekeknek, családoknak és a fogyatékkal élőknek.  

Balogh István üdvözölte az együttműködést. „A sport hatékony segítséget jelenthet a kábítószer-használat elleni küzdelemben is. Jó alternatívát nyújt azoknak a gyermekeknek, akik ennek hiányában az utcán csellengéssel töltenék el a nyári szabadidejüket” – mondta el kérdésünkre a környék önkormányzati képviselője.

A Mozgással az Egészséges Jövőért Egyesület kapcsán a képviselő megjegyezte: fontos, hogy egy olyan szervezet is csatlakozott az együttműködéshez, amelynek elsődleges feladata az esélyegyenlőség megteremtése. A sport mindig is elősegítette a hátrányos helyzetű, illetve a fogyatékkal élő emberek integrációját, ezért meg kell teremteni ezeknek a csoportoknak a sportolási lehetőséget a lehető legszélesebb körben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben