Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zöld udvar a Gyulai Pál utca 12-ben

Megszépültek a társasház belső terei

2015. július 02. csütörtök

A 12-es számú ház az egyik, ha nem a legnagyobb társasház a Gyulai Pál utcában. Száztíz, zömmel kis alapterületű lakással rendelkezik, amelyek többsége két hatalmas belső udvarra néz. Néhány évvel ezelőtt még szürke beton fedte az udvarokat, mára azonban mindkét belső teret virágágyások, zöld felületek és díszes burkolat színesíti az ott lakók nagy örömére. Az első udvar már korábban, a hátsó a napokban készült el. A lakóközösség a felújítások elkészültét közös bográcsozással ünnepelte meg.

Az első udvarhoz illeszkedően a hátsó is díszburkolatot kapott, ágyások tarkítják, amelyekbe az épület magassága miatt kevés fényt igénylő, erdei növények kerültek. Új biciklitárolókat létesítettek és egy kültéri sakkasztal is érkezik a napokban a ház udvarára. A munkálatokba a lakók maguk is besegítettek: volt, aki a tervezéskor az ötleteivel, volt, aki a földmunkáknál talicskázással. A két udvar összesen nyolcmillió forintból újult meg, amelynek több mint a felét fővárosi pályázati forrásból valósítottuk meg – mondta el kérdésünkre Pappné Margit, a társasház közös képviselője.

A társasház vegyes tulajdonú, néhány lakás önkormányzati bérlemény. Az önkormányzat is számos ízben támogatta a házat. A kémény- és a gázvezetékrendszer felújításánál is kapott a ház a kerülettől kamatmentes kölcsönt és vissza nem térítendő támogatást. Jelenleg az önkormányzat elektromos hálózat felújítási pályázatán szeretnének részt venni. Ha ezeken túl vagyunk, jöhet a belső homlokzat is – összegezte a teendőket a közös képviselő.

A vidám hangulatú átadó ünnepségen a lakók marhapörköltet főztek bográcsban, többen süteményt sütöttek és üdítővel járultak hozzá a közösségi eseményhez.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben