Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Gyorsított eljárásban ítéltek el

Rendőrökre támadt egy nigériai férfi Józsefvárosban

2015. július 06. hétfő

Bíróság elé állították azt a 32 éves nigériai állampolgárságú férfit, aki pár héttel ezelőtt Józsefvárosban bántalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket - közölte a Fővárosi Főügyészség. A férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban 6 hónap börtönbüntetésre ítélték. A kép illusztráció.

A józsefvárosi rendőrkapitányságra június 14-én, a hajnali órákban több telefonbejelentés érkezett, hogy egy Nap utcai lakásban egy színes bőrű férfi élettársával hangosan veszekszik, bántalmazza a nőt. A kerületi rendőrök a helyszínre érkezve többször felszólították a lakásban tartózkodó gyanúsítottat, hogy nyissa ki az ajtót, és igazolja magát.

A nigériai állampolgár a felszólításoknak nem tett eleget, hangosan kiabált, szitkozódott és csak azután nyitotta ki az ajtót, miután közölték vele, hogy tűzoltókat hívtak a biztonsági rács kifeszítéséhez. Ekkor a férfi a lakásból nagy lendülettel kilépett, és két kézzel félrelökte a közvetlenül előtte álló két rendőrt, majd a mögöttük álló törzsőrmestert próbálta megrúgni. A támadót földre vitték és megbilincselték. A férfi még ekkor sem adta meg magát, a bilincselésnek is ellenszegülve próbálta megütni, megrúgni az őt lefogó rendőröket - olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében. 

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a nyomozás eredményeként a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság vád szerint mondta ki bűnösnek a terheltet, és ezért 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 1 év próbaidőre felfüggesztette.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben