Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Razziák a Baross és a Népszínház utcában

Az illegális bevándorlók Józsefvárosban is egyre több gondot okoznak

2015. július 14. kedd

Az illegális bevándorlók növekvő száma miatt kialakuló egyre súlyosabb helyzet Józsefvárosban is érezteti a hatását. A migránsok sokszor nem tartják be a közösségi együttélés szabályait, hangoskodnak, szemetelnek, csoportokba verődve viselkedésükkel gyakran félelmet keltenek. Az önkormányzat ezért a rendőrséggel együttműködve célirányos idegenrendészeti ellenőrzéseket kezdett.

A közterületi ellenőrzések azt mutatják, és az egyre több lakossági panasz is azt jelzi, hogy az illegális bevándorlók gyakran csoportokba verődve italoznak és hangoskodnak az utcákon.

A közparkokat és közterületeket WC-ként használják, szemetelnek, az arra járókkal kötekednek és félelemkeltően viselkednek. Ezért a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztálya célirányos idegenrendészeti ellenőrzések elrendelése mellett döntött, amelyek végrehajtásában a rendőrség speciális idegenrendészeti képzéssel rendelkező egysége nyújt segítséget. 

Az akciók során célirányosan a bevándorlók által látogatott helyeket (például call centerek, internet kávézók, szórakozóhelyek, búvóhelyek), valamint a lakossági panaszokba megjelölt helyszíneket (például Baross utca, Népszínház utca, Blaha Lujza tér) ellenőrizték.

Az eddigi akciók során 68 külföldi személyt (jellemzően román, afgán, szír állampolgár) ellenőriztek, közülük többek ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Tekintettel a panaszok növekvő számára és a kialakult helyzetre, az akciókat a józsefvárosiak érdekében heti rendszerességgel ismétlik meg a következő időszakban. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben