Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fokozott idegenrendészeti ellenőrzések Józsefvárosban

Már sátrakat is állítanak az illegális bevándorlók

2015. július 28. kedd

Egyre több gondot okoznak Józsefvárosnak is az illegális bevándorlók. Egyre nagyobb számban jelennek meg a kerület parkjaiban, ahol egy részük napközben és éjszakánként hangoskodik, szemetel, zavarja a környéken lakók nyugalmát. A II. János Pál pápa téren többen már sátrakat is felállítottak, amelyet a Józsefvárosi Közterület-felügyelet a VIII. kerületi rendőrökkel együtt távolított el.

A Keleti pályaudvarhoz közel eső II. János Pál pápa téren rendszeres ellenőrzéseket tart a rendőrség és a Józsefvárosi Közterület-felügyelet, a tér ugyanis sajnos kedvelt állomása lett az illegális bevándorlóknak.

A rendszeres ellenőrzésre szükség is van, ugyanis a parkot elfoglaló bevándorlók egy része hangoskodik, szemetel, viselkedésével zavarja az ott lakók és a teret használni szándékozók nyugalmát, hétköznapjait.

Újabb jelenség, hogy egyesek letáboroztak és sátrakat is felállítottak a téren. Mint a Józsefvárosi közterület-felügyelet vezetőjétől megtudtuk, pénteken négy sátrat bontottak el a rendőrséggel közösen tartott ellenőrzés során, 40 embert igazoltattak is. Bajusz Ferenc hozzátette, folyamatos, közös, fokozott ellenőrzéseket tartanak a II. János Pál pápa tér mellett a kerület más pontjain is.

Mint korábban beszámoltunk róla, az önkormányzat a növekvő lakossági panaszok miatt a rendőrséggel együtt rendszeresen tart idegenrendészeti ellenőrzéseket a kerületben. A közelmúltban a Népszínház utcában, a környező utcák call shopjaiban, és a II. János Pál pápa téren is tartottak ellenőrzéseket, amelyek a következő hetekben is folytatódnak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben