Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Gondban lesznek a lakást kereső diákok

Meredeken emelkedő albérleti árak

2015. július 28. kedd

Jelentős áremelkedés tapasztalható idén az albérletpiacon. Frissen megjelent adatok alapján a jelenlegi kínálat nem fedezi a megnövekedett keresletet, így nehéz dolguk lehet a Józsefvárosban ingatlant kereső diákoknak is.

Míg az előző négy évben alig változtak az albérleti árak Budapesten és a nagyvárosokban, addig idén csaknem 30 százalékos drágulásról számolt be a Duna House ingatlan franchise hálózat. A jelentős elmozdulást a megnövekedett munkaerő-kereslet és az emiatt megindult munkavállalói mozgással magyarázzák a szakértők.

A megugrott kereslet nehéz helyzetbe hozhatja a tanévkezdésre albérletet kereső diákokat is, hiszen nem csak magasabb árakra kell számítaniuk az előző évekhez képest, de a gyorsan szűkülő piaci kínálat miatt nehezebb lesz megtalálniuk az igényeiknek megfelelő ingatlant is.

A Budapesten albérletet kereső diákok számára talán a legfontosabb döntési szempont a jó közlekedés és az ingatlan egyetemtől, főiskolától való távolsága. Ezért Józsefváros – mint az egyik legtöbb felsőoktatási intézménnyel rendelkező kerület – hagyományosan népszerű a lakást bérlő diákok körében. A szeptembertől a kerületben lakást bérelni vágyók a jelenlegi adatok szerint átlagosan négyzetméterenként 1700 forintos bérleti díjjal számolhatnak. Érdemes tehát mielőbb elkezdeniük az ingatlankeresést, ha nem akarnak hoppon maradni a megélénkült kereslet miatt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben