Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új ablakok és hőszigetelés

Kevesebb lesz a fűtésszámla a Napraforgó óvodában

2015. július 30. csütörtök

Akár 30 százalékkal is csökkenhet a Tolnai utcai óvoda rezsije – mondta Sára Botond alpolgármester az immár energiatakarékosabb intézmény bejárásán. A korszerűsítés során kicseréltek több nyílászárót, hőszigeteltek, a radiátorokat pedig hőfokszabályzókkal látták el. Józsefváros alpolgármestere az átadáson kiemelte: a megtakarítást az óvodák további fejlesztésére fordítja az önkormányzat.

A Szűz utcai és a Csobánc utcai óvoda energetikai korszerűsítése után elkészült a Tolnai utcában található Napraforgó Napközi Otthonos Óvoda fejlesztése is.

Az intézményben hőszigetelték a külső homlokzatot és azokat a falrészeket, amelyek nem érintkeznek a szomszédos ház falával, több elavult ablakot pedig műanyag, jó szigetelőképességű nyílászáróra cseréltek. Szabályozhatóvá vált a fűtési rendszer is a radiátorokra szerelt hőfokszabályzókkal.

Szinte zavartalan volt az óvoda élete a korszerűsítés alatt, a régi ablakok cseréje hétvégén történt, a hőszigetelési munkákat pedig felfüggesztették arra az időre, amíg a gyerekek aludtak – mesélte Gyurkovics Miklósné, az intézmény vezetője.

30 százalékkal csökkenhet a rezsi

Sára Botond alpolgármester az átadást követő bejáráson kiemelte: a korszerűsítés lényege, hogy az épület energiahatékonyság szempontjából magasabb kategóriába kerüljön. A Napraforgó óvoda esetében ehhez nyílászárócserére és hőszigetelésre volt szükség.

A beruházástól jelentős, 30 százalékos megtakarítást remél az önkormányzat, amit az óvodák további fejlesztésére fog fordítani – hangsúlyozta az alpolgármester. 

115 millió forint energetikai fejlesztésre

A Napraforgó óvoda fejlesztése abból a 100 millió forintos támogatásból valósult meg, amit Józsefváros önkormányzata nyert az Új Széchenyi Terv keretében három kerületi óvoda – a Tolnai utcai óvodán kívül a Szűz utcai Százszorszép és a Csobánc utcai Várunk Rád óvoda - illetve a polgármesteri hivatal épületének energetikai korszerűsítésére. A beruházások összköltsége meghaladja a 115 millió forintot.

További felújítások egész nyáron

Sára Botond a Napraforgó óvoda bejárásán felhívta a figyelmet, hogy szeptemberig valamennyi kerületi óvodában további felújítások lesznek az intézmények igényeinek megfelelően, a képviselő-testület 80 millió forintot szavazott meg a munkálatokra.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben