Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Apa és fia árulták a drogot

Lebuktak a Diószegi utcai terjesztők

2015. július 30. csütörtök

Módszeres adatgyűjtés után csapott le a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportja egy Diószegi Sámuel utcai bérlakásra, amelyben apa és fia a kristály nevű szintetikus kábítószert árusította – számolt be a Zsaru magazin.

Lakossági bejelentés alapján került a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának látókörébe egy Diószegi Sámuel utcai bérlakás, amelyről az a hír járta, hogy lakói kristályt árulnak. Az akciócsoport munkához látott, a ház körül gyanúsan nagy volt a jövés-menés. A becsengető idegeneket nem engedték be a lakók, csupán ajtót nyitottak, majd pénz ellenében kis csomagot adtak át a látogatóknak, akik utána azonnal távoztak.

A rendőrök a háztól távolabb igazoltatták a vevőket, akiknek ruházatából előkerült a frissen vásárolt kristály. Az ellenőrzések során elfogott drogfogyasztók ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A módszeres adatgyűjtés után július 12-én csapott le a lakásra az akciócsoport. A lakók, O. György (50) és fia, ifjabb O. György (28) mellett elfogták a nem sokkal korábban beengedett két férfit, a budapesti T. Sándort (39) és K. Ádámot (35) is. Utóbbit körözte a bíróság, mert az idézések ellenére nem jelent meg kábítószerrel kapcsolatos büntetőperén.

Elfogása után elmondta: ő és T. Sándor a napi ingyenadagért segítettek kiszolgálni a vevőket idősebbik O. Györgynek, naponta 20-30 adagot adtak el. Azt is elárulta, apa és fia úgy próbálta megúszni a lebukást, hogy amikor észrevették a zsarukat, a drogkereskedelemre utaló bizonyítékokat az ő zsebeikbe, táskáikba dugták el, egyebek mellett a telefonjaikat is.

A rendőrök a házkutatás során drogkereskedésre utaló tárgyi bizonyítékokat találtak. A BRFK vagyonvédelmi osztályának nyomozói is átvizsgálták a lakást, ugyanis tele volt régiséggel, értékesnek látszó festményekkel, szobrokkal, órákkal. A rendőrök nem találtak lopott holmit a házi múzeumban. A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság O. György, ifj. O. György, T. Sándor és K. Ádám ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, a bíróság július 15-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Fotó: Zsaru magazin/Sebestyén Jenő

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben