Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint 50 köbméter hulladékot szállítottak el

A Józsefvárosi Önkormányzat Közleménye

2015. augusztus 06. csütörtök

Az elmúlt három napban a Józsefvárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Szolgálata megnövelt létszámmal, jelentős ráfordításokkal végezte a közterület-fenntartási munkálatokat a II. János Pál pápa téren, együttműködve az FKF. és a Főkert munkatársaival. A közös intézkedések eredményeként napi 96 többletmunkaóra került elrendelésre a tér és a környék takarítására.

Ebben az időszakban munkatársaink több, mint 50 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el. (Ez a mennyiség magában foglalja az eddig begyűjtött ürüléket is.) Ezzel egyidejűleg megkezdödött a megrongálódott zöldfelületek és sérült kerítéselemek felmérése is. A következő napokban megtörténik a játszótér és a homokzó ürülékmentesítése, közegészségügyi vizsgálata, amely eredményének ismeretében vagy szitálással és vegyszerezéssel megtisztításra kerül a homok, vagy a teljes cseréje történik meg.

Ezúton szeretnénk cáfolni és visszautasítani azokat a sajtóban megjelent hamis állításokat, melyek szerint a játszóteret a Józsefvárosi Önkormányzat vagy Kocsis Máté polgármester záratta volna be, azzal a céllal, hogy a gyerekek ne tudjanak játszani. A valóság az, hogy a Főkert Zrt. hozta meg az erre vonatkozó döntést és intézkedést, figyelemmel a játszótéren lévő emberi ürülék mennyisége miatti fertőzésveszélyes helyzetre.

Jelenleg a közterület-felügyelet munkatársai is emelt létszámban teljesítenek szolgálatot, a rendőrséggel együttműködve fokozottan vigyáznak a tér rendjére és az ott tartózkodók biztonságára.

A Józsefvárosi Önkormányzat üdvözli a Fővárosi Önkormányzat migránsokat érintő akciótervét, reményeink szerint annak következtében megnyugtatóan rendeződhet a II. János Pál pápa téren kialakult helyzet. Az önkormányzati cégek és intézmények jelentős ráfordításainak eredményeként a téren tegnap és ma már sokkal rendezettebbek voltak a körülmények a múlt hét végéhez és e hét elejéhez képest, de a hosszú távú rendezést reményeink szerint a téren táborozó migránsok fővárosi tranzitállomásokra történő átkísérése fogja jelenteni. Ameddig ez meg nem történik, nyolc mobil wc üzembe helyezésével igyekszünk megakadályozni a hét elején tapasztalható drámai közegészségügyi állapotok újbóli kialakulását. A mobil wc-k ürítéséről minden reggel az Fővárosi Csatornázási Művek gondoskodik.

Megkérjük a tisztelt sajtó azon munkatársait, akiket illet, hogy a II. János Pál pápa térrel és a Józsefvárosi Ömkormányzattal kapcsolatos további híradásaikban tárgyilagosan és hitelesen tájékoztassák a közvéleményt.

Józsefvárosi Önkormányzat Sajtóiroda

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben