Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Krízislakásokat készítenek elő

Megroggyant három kémény

2015. augusztus 10. hétfő

A Bauer Sándor utca 13. szám alatti épület három kéménye a tűzfallal együtt hétfőn délután „megindult” a mellette álló egyszintes ház felé. Az épületben négy lakás található, amelyben 23-an laknak. Kiköltöztetésükre az önkormányzat által biztosított krízislakásokba végül nem volt szükség, ugyanis a statikusok napközben megállapították, hogy az épület nem életveszélyes. A javítási munkálatok elkezdődtek.

Hétfőn kora délután értesítették az önkormányzatot, illetve a tűzoltóságot, hogy a Bauer Sándor utca egyik épületének több kéménye és a tűzfala megroggyant, és a szomszédos ház felé kezdett dőlni.

A veszélyeztetett, 11. szám alatti épületben négy lakás található, ahol 23 fő lakik, akik saját felelősségükre az épületben maradtak.

Az önkormányzat, a tűzoltóság szakemberei a helyszínen segítettek a lakóknak. Mindeközben a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ munkatársai megkezdték a krízislakások előkészítését, amennyiben a statikusok úgy ítélik meg, hogy el kell hagyni az épületet, az érintett lakók itt kaphatnak szállást.

Ács Péter a helyszínen elmondta: a statikusok végül megállapították, hogy az épület nem életveszélyes, a sérülések javítása pedig már elkezdődött. Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat vezetője hozzátette: az önkormányzat rendkívüli bizottsági ülést hív össze, hogy a javítási munkálatok elvégzésére szükséges 13,4 millió forintos forrás a lehető leghamarabb rendelkezésre álljon.

 A Bauer Sándor utca 11. szám alatti, önkormányzati tulajdonban álló épületen az elkövetkezendő hetekben a felújítás keretében sor kerül a tetőhéj cseréjére és az épület elektromos hálózatának a felújítására is az omlásveszélyes kéménytestek átépítése és a tetőjárda kiépítése mellett.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben