Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Józsefvárosi Önkormányzat közleménye

Belső vizsgálat a 20-ai események miatt

2015. augusztus 21. péntek

A mai napon Kocsis Máté polgármester több szervezetre kiterjedő, belső vizsgálatot indított és szabálytalansági eljárást kezdeményezett a kerületi önkormányzat augusztus 20-ai rendezvényén történtek miatt – közölte a Józsefvárosi Önkormányzat sajtóirodája.

A belső vizsgálat során áttekintésre kerül minden beszerezhető videó, fotó, jegyzőkönyv és beszámoló. Az eljárás során meg kell állapítani, milyen szervezési elégtelenség történt, milyen cselekmények vezettek a kialakult helyzethez, kik, milyen eljárásrend és milyen jogszabályok szerint jártak el a provokációban és az atrocitásban résztvevőkkel szemben. Melyek azok az intézkedések, amik megtörténtek, és amelyek elmaradtak. A vizsgálatok ténymegállapításai alapján dönt majd arról az önkormányzat vezetése, hogy szükséges-e feljelentést tenni, illetve fegyelmi eljárást indítani az érintettekkel szemben.

A Józsefvárosi Önkormányzat sajnálatosnak tartja és elnézést kér a békés megemlékezőktől, hogy méltatlan helyzetbe kerültek a nemzeti ünnepen. Egyúttal nyomatékosan megkérjük a provokálókat, a be nem jelentett demonstráció résztvevőit, a trágár és obszcén feliratot tartókat és bekiabálókat, az atrocitások és az agresszió elkövetőit, hogy a jövőben tartózkodjanak - legalább a nemzeti ünnepeink alkalmával - a hasonló viselkedéstől.

A Józsefvárosi Önkormányzat ünnepségei egészen tegnapig, mindig rendben, békésen zajlottak, méltón a nemzeti megemlékezés alkalmaihoz, bízunk benne, hogy ez a jövőben is így lesz – olvasható a közleményben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben