Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Útinformációs alkalmazás a rendőrségtől

Már ingyenesen letölthető mobiltelefonokra

2015. augusztus 27. csütörtök

Baleseti értesítésekkel és egyéb közlekedési információkkal segíti az úton levőket a rendőrség legújabb alkalmazása, amely ingyenesen letölthető a mobiltelefonokra. A közlekedők első kézből, a rendőrséghez beérkező bejelentések és a helyszínelések adatai alapján kapják meg az információkat.

Az alkalmazásnak két menüpontja van, az egyik az útinformációs adatokat, a másik pedig a határinformációs értesítéseket tartalmazza. A program segítségével a közlekedők közvetlenül a környezetükre szűrt forgalmi korlátozásokról és az alternatív útvonalakról is értesülhetnek. A baleseti helyszíneket digitális térképen piros piktogramokkal jelölik. A határforgalmi adatok között az átkelők nyitva tartási ideje mellett azt is feltüntetik, hogy mennyit kell várakozni a határállomáson.

Az alkalmazásban megjelenő baleseti információk forrásai elsődlegesen a rendőrség központjaiba érkező lakossági bejelentések, amelyek adatai alapján küldik ki az ügyeletesek az első értesítést. A helyszínre irányított rendőrök visszajelzései alapján új, pontosabb értesítések jelenhetnek meg az applikációban. Ekkor már konkrét információkat közöl a rendőrség a forgalomkorlátozó intézkedésekről, az esetleges útlezárás várható időtartamáról, illetve a terelési útvonalakról. A program azt is jelzi, ha az adott korlátozás megszűnt.

A rendőrség saját erőforrásból készített alkalmazása, a Rendőrségi Útinformációs Rendszer, azaz a RUTIN jelenleg Android, de pár napon belül iOS és Windows Phone operációs rendszereken is elérhető lesz.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben