Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kesztyűgyári Napok 2015

Játék, zene és tánc a Mátyás téren

2015. augusztus 31. hétfő

A Kesztyűgyár Közösségi ház munkatársai a „Kesztyűgyári Napok” keretében kétnapos programsorozattal várták a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt augusztus utolsó hétvégéjén, a Mátyás téren. A színvonalas koncertek, táncbemutatók, bábszínházi előadások mellett számos más, egész napos kiegészítő program csábította a kikapcsolódásra és közösségi élményekre vágyókat.

Az idén már hetedik alkalommal megrendezett kétnapos fesztivált a hagyományokhoz hűen a Józsefvárosi Cigányzenekar virtuóz zenészei nyitották meg, akik magyar- és cigánynótákkal, illetve tüzes csárdásokkal hangolták mulatásra a közönséget.

A délután során színpadra lépett többek között a Dance Force Táncegyüttes, Luigi és barátai pedig rap számokkal szórakoztatták a fiatalokat. Este a Rising Starban nemrég felbukkant énekes, Czibi Norbert produkcióját is hallhattuk, majd a pénteki napot L.L. Junior sokak által várt koncertje koronázta meg. Szombaton délután egyebek mellett a Cakkumpakli Színház bábelőadása és egy rapverseny csábította a Mátyás térre a gyerekeket és szüleiket.

Este színpadra lépett Jack és csapata is, Az Ének Iskolája első évadának győztesével, Farkas Zsoltival kiegészülve. A programsorozat zárásaként pedig ismét két Rising Staros tehetség, Gondi Helén és Fehérvári Gábor Alfréd koncertjét hallhattuk.

Eközben számos egész napos kiegészítő program, köztük arcfestés, csocsó és ping-pong verseny is várta a fesztiválra érkezőket. Egy hét állomásból álló játékos verseny keretében a gyerekek próbára tehették ügyességüket, tudásukat és logikai készségüket, a kézműves foglalkozásokon pedig kulcstartókat és hűtőmágneseket készítettek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben