Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ars sacra, vagyis szent művészet

Józsefvárosban nyílt meg a IX. Ars Sacra Fesztivál

2015. szeptember 18. péntek

A Magyar Nemzeti Múzeumban nyitották meg szeptember 18-án az Ars Sacra Fesztivált, amely kilenc napon át csaknem 400 ingyenes zenei, irodalmi, művészeti programmal várja az érdeklődőket országszerte. A fesztivált Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nyitotta meg, Józsefvárost Sántha Péterné alpolgármester képviselte a rendezvényen.

Erdő Péter beszédében kiemelte: a művészet hidat teremt a hit és az egyetemes emberi gondolkodás, emberi érzésvilág között. A bíboros hozzátette: ez a fesztivál olyan embereknek is felkeltette az érdeklődését, akik messze voltak a hit világától. 

A megnyitón Erdő Péter átadta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Cultura Christiana-díjat a fesztivál egyik alapítójának, Dragonics Mártának a keresztény kultúráért tett erőfeszítéseiért. 

Nyitott templomok napja

A fesztivál keretében szeptember 19-én tartják a Nyitott templomok napját, amelyhez a Horváth Mihály téri Szent József Plébánia és a Rezső téri Magyarok Nagyasszonya-templom is csatlakozott. Ezen a napon országszerte és a határon túl összesen 112 templom nyitja meg kapuit és szervez kulturális programokat, előadásokat, illetve koncerteket. 

Zenei, irodalmi és művészeti programok

A Magyar Nemzeti Múzeum mellett más józsefvárosi helyszínek is találhatók a fesztivál programsorozatában, így a Józsefvárosi Galéria, a Párbeszéd Háza, a Pesti Jézus Szíve-templom, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Fiumei úti Nemzeti Sírkert és a Kossuth Klub is. A programok ingyenesek, több rendezvényre azonban a fesztivál honlapján kell regisztrálni. A teljes program itt található: www.ars-sacra.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben