Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A magyar népmese napja

Színházi előadással várta a gyermekeket a Józsefvárosi Galéria

2015. október 01. csütörtök

A Magyar Népmese napját Benedek Elek (1859. szeptember 30. – 1929. augusztus 17.) születésének évfordulóján, szeptember 30-án ünneplik, immár 11. alkalommal. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

A Józsefvárosi Galéria óvodás csoportokat invitált egy színházi gyermekelőadásra ezen a jeles napon. A magyar Népmese napján a Ládafia Bábszínház mutatkozott be, Az ördög kilenc kérdése című darabbal. A darabban közreműködő két színész a gyermekeket is bevonta az előadásba, így még élvezetesebbé, izgalmasabbá vált a színjáték. 

Sinkáné Gombos Andrea, a Napraforgó Egyesített Óvoda óvodapedagógusa elmondta, hogy a Galéria meghívására 5 csoportot, vagyis 69 gyermeket hoztak el a színházi előadásra. Az óvodások nagyon élvezték a vidám darabot, biztos vagyok benne, hogy még jönni fogunk ide – mondta el az óvodapedagógus.

A két színész által előadott darabra több mint 160 gyermek volt kíváncsi. A Józsefvárosi Galéria rendszeresen ad helyet gyermek színdaraboknak, ezért érdemes figyelni a programjaikat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben