Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rangsorolták a világ felsőoktatási intézményeit

A Semmelweis a legjobb magyar egyetem

2015. október 01. csütörtök

A londoni Times Higher Education által publikált rangsor szerint a Semmelweis Egyetem a világ legjobb 600 egyeteme között szerepel. A listán hat hazai felsőoktatási intézmény szerepel, melyek közül a legjobb helyre a Semmelweis Egyetemet rangsorolták – adta hírül az egyetem honlapja, a semmelweis.hu.

A rangsort öt fő terület mutatói alapján állították össze: szempont volt az oktatási környezet, a kutatások száma, az, hogy mennyire idézett az intézmény, valamint az ipari bevételek és a nemzetközi orientáció is. A legjobb eredményt ez utóbbiban érte el a Semmelweis Egyetem. Az oktatási intézmény weboldala szerint ez a külföldi hallgatók és oktatók arányának, valamint a nemzetközi együttműködésben születő publikációk kiemelkedő számának köszönhető.

A világrangsor összeállításához 1126 intézménytől gyűjtöttek be adatokat, több mint 10 millió tudományos dolgozatot, és több mint 11 ezer tudományos körben kiküldött kérdőívet elemeztek. A rangsor szerkesztője, Phil Baty úgy fogalmazott: már 12 éve állítják össze a THE világrangsort, amely a világ legelismertebb rangsorai között van. 

A lista dobogójára a California Institute of Technology, a University of Oxford és a Stanford University került fel. A SOTE mellett a rangsorban a Budapesti Műszaki Egyetem, a Debreceni Egyetem, az ELTE, a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem is szerepel.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben