Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Flashmob a Corvinban

A zene világnapja Józsefvárosban

2015. október 02. péntek

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin – hegedűművész és karmester – kezdeményezésre ünnepli A zene világnapját október elsején. Józsefvárosban kisiskolások is megemlékeztek erről a jeles napról – egy bevásárlóközpontban énekeltek a vásárlók nagy meglepetésére és örömére.

A zene az ember legősibb kifejezési formája, régebbi, mint a nyelv. Még írni sem tudott az emberiség, amikor a hang és a szó hatalmába kerítette. Ezt az irányelvet követve a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola diákjai figyelemfelkeltő módját választották annak, hogy kimutassák a zene iránti tiszteletüket. Flashmobbal készültek.

Györgyné Szabó Ildikó, az oktatási intézmény egyik tanára elmondta: egy látványos, zenés „flashmobbal” szerették volna megörvendeztetni a józsefvárosiakat. „A gyermekek nagyon izgultak az előadás előtt, de a sok-sok készülés meghozta a gyümölcsét, hiszen nagy sikert arattak” – tette hozzá a pedagógus.

Deme Orsolya, a villámcsődület szervezője kifejtette, hogy A zene világnapján mindenképpen szerették volna, hogy a diákok az iskola falain kívül lépjenek fel valamilyen különlegesebb formában. „A Vajda Péter iskolába zenekedvelő diákok járnak, így egyértelmű volt, hogy mi így tisztelgünk a jeles nap előtt” – mondta el Deme Orsolya. A diákok több magyar népdalt is elénekeltek a körülbelül öt percig tartó minielőadás alatt. A tanárok elmondták, hogy a jövőben lesznek még hasonló zenei akciói az iskolának. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben