Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendhagyó tanóra a Fazekasban

A gyerekek is tehetnek a fenntartható fejlődésért

2015. október 02. péntek

A világ legnagyobb tanórája elnevezésű, az ENSZ által életre hívott kezdeményezés célja, hogy a gyerekekkel közösen áttekintsék, mit tehetnek az olyan elvontnak tűnő célokért, mint a béke vagy a megújuló energiaforrások - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pénteken a józsefvárosi Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a sajtótájékoztató előtt a Fazekas egyik osztályának tanórát tartott, amelyen az ENSZ által meghirdetett, 2030-ig szóló 17 globális cél közül főként az egészséges életmódról beszélgetett a gyerekekkel.

Novák Katalin elmondta, emellett a célkitűzések közé tartozik a fenntartható fejlődés, a megújuló energiaforrások, a béke, a biztonság vagy a megfelelő színvonalú oktatáshoz való hozzáférés is, de az a tanóra lényege, hogy a gyerekek maguk fedezzék fel, melyek a legfontosabb globális ügyek az előttünk álló tizenöt évben.

A szeptember utolsó hetében világszerte megtartott tanórához Magyarországon kétezer osztály csatlakozott, és ezzel az ország „legalább dobogós helyezést ért el”. Hazánkban a programhoz kapcsolódva a héten meghirdették az okos iskola kupát, amely a globális célok közül a minőségi oktatáshoz való hozzáférést tűzte zászlajára. A csak Magyarországon megvalósuló program olyan díjakkal kecsegteti a jelentkező felső tagozatos osztályokat, mint egy tízmillió forint értékű, digitális eszközökkel felszerelt okostanterem vagy egy bécsi kirándulás.

Fotó: MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben