Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új kukásautók Budapest utcáin

Modernizálódik a fővárosi hulladékszállító flotta

2015. október 05. hétfő

Októbertől 64 új járművel bővül a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. hulladékgyűjtő gépparkja. A projekt mintegy 3,5 milliárd forintból valósul meg, a beruházás több mint 90%-át az Európai Unió finanszírozza. A korszerű járművek mellett - a hatékonyabb működés érdekében - egy központi szállításszervező informatikai rendszert is üzembe helyez a társaság.

A napokban megkezdődik a budapesti hulladékgyűjtő géppark modernizálása, mely során 64 új célgéppel bővül az FKF Nonprofit Zrt. hulladékszállító flottája. A beruházás keretében 51 tömörítős hulladékbegyűjtő, tíz konténerszállító, két fixplatós teherautó és egy tömörítő munkagép áll munkába, mely járművek – köszönhetően EURO 6-os motorjaiknak – a legszigorúbb uniós és hazai környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek.

A járművek nagy részét – az 51 tömörítős hulladékbegyűjtő autót – az osztrák tulajdonú M-U-T Hungária Kft. szállítja a fővárosnak, a Komárom-Esztergom megyei Környén található telephelyéről.

A környezet fokozott védelmét nem csak a jelentősen kevesebb szennyezőanyagot kibocsájtó új járművek munkába állításával szolgálja a társaság, de októbertől üzembe helyez egy központi szállításszervező programot is.  A digitális térképre épülő járattervező és útvonal-optimalizáló informatikai rendszernek köszönhetően, a hulladékszállítók kevesebb időt töltenek majd az utakon, ezzel is csökkentve a zaj- és füstkibocsájtást és a környezetterhelést. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben