Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Játékos feladatok várták a gyermekeket

Állatok világnapja a Kesztyűgyárban

2015. október 05. hétfő

1931 óta minden esztendőben október 4-én, Szent Ferenc emléknapján ünneplik az állatok világnapját. Ebből az alkalomból Józsefvárosban a gyermekeknek kedveztek, akiket állatsimogatásra invitáltak a Mátyás téri közösségi házba.

A józsefvárosi Kesztyűgyárba utánfutón érkeztek a szelíd állatok, amelyek szívesen fogadták a gyermekek közeledését. Az egyik nagy teremben kialakított karámban voltak kis kecskék, egy láma, öszvér, nyulak, póni és néhány gúnár.

Bacsó Gábor, a Kesztyűgyár mentor programjának szakmai vezetője elmondta: az állatsimogatás nagyon fontos és egyben élvezetes program a gyermekeknek. Az állatokkal való személyes találkozáson kívül, játékos feladatokat is szerveztek a gyermekeknek, amelyek a természet védelmére hívták fel a figyelmet - tette hozzá Bacsó.

Makai Dezső állattulajdonos véleménye szerint a fővárosban élő gyermekek túlnyomó többsége csak a televízión keresztül lát állatokat, így sokszor hamis kép alakul ki egy-egy fajról. Volt olyan gyermek, aki azt gondolta, hogy a reklámfilmben szereplő lila tehén valóságos – mondta el Makai Dezső.

Répás Nikolett két kislányával érkezett a Kesztyűgyárba. Az asszony elmondta, hogy az állatkertbe csak ritkán tudja elvinni gyermekeit, azonban nagyon jó volt látni, ahogy az állatok mosolyt csaltak gyermekei arcára.

Az Állatok világnapja egész évre azt üzeni: éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben