Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Biztonságosabb közlekedés, rendezettebb parkolás

50 milliós útfelújítások a Magdolna negyedben

2015. október 05. hétfő

Megújult a Baross utca és a Fiumei út szervizútja, valamint a Homok utca és a Kis Fuvaros utca egy szakasza. A mintegy 50 millió forintos fejlesztés a Magdolna Negyed Program III. ütemének keretében valósult meg. Sára Botond alpolgármester elmondta: a felújítások az eredeti terveken felül, utólagos beruházásként jöttek létre, annak köszönhetően, hogy az önkormányzat jól gazdálkodott a közterületi projektekre elnyert uniós forrással.

A MNP III. részeként újabb közterületek újultak meg Józsefvárosban. Az útszakaszok hivatalos átadásán Sára Botond lapunknak elmondta: ezek a beruházások azért valósulhattak meg, mert az önkormányzat jól spórolt a közterületi felújításokra elnyert – 1 milliárd forintot meghaladó – uniós forrással. A megmaradt 50 millió forintból két nagyobb projektet választottak ki.

Megújult szervizutak

„A Teleki tér és környéke már megszépült, a mellette található Fiumei út szervizútjának – ami fővárosi terület – rendbetétele szükségszerű volt. A Baross utcai szervizút szintén fővárosi terület, és terveink között szerepel, hogy a szervizúttal párhuzamos kockaköves részt is felújítjuk a jövőben, további parkolóhelyek kialakítása mellett. Nevezhetjük a most átadott szakaszt az első ütemnek. Ugyanakkor ebben az ügyben a fővárossal további egyeztetéseket kell lefolytatni” – szögezte le Sára Botond.

A Fiumei út szervizútja a Teleki tér 15. és a benzinkút közötti szakaszon újult meg. A parkolósáv nagykockakő borítást kapott, míg az út aszfaltburkolattal készült. A Teleki tér felőli zöldsávot is felújították, egyúttal az új park mellett másfél méter széles, térköves gyalogos utat építettek.

„Ez a szervizút eddig kétirányú volt, most egyirányúsították, így biztonságosabb és kényelmesebb a közlekedés az ott élőknek. A terület korábban nem igazán volt alkalmas a gyalogosforgalomra, ezért egy teljesen új járdaszakaszt alakítottak ki” – hangsúlyozta Sára Botond.

A Baross utcai szervizút felújítása a Dobozi utca és Lujza utca közötti szakaszon történt meg. A parkolósáv nagykockakő burkolattal készült, míg az új, a korábbinál szélesebb forgalmi sáv aszfaltburkolatot kapott. A Baross utca felőli zöldsávot is rendbe tették, a fákat is pótolták.

Az útfelújításoknál nemcsak a külső burkolat újult meg, hanem a vízelvezetés is, ami a közelmúlt nagy esőzéseinél okozott problémát. Emellett mindkét szervizúton rendezettebb lett a parkolás, megszűnt a korábban tapasztalt káosz.

További útrekonstrukciók

Két kisebb útszakaszon is történt rekonstrukció: a Homok utca páratlan oldalánál a kiemelt szegélyeiket átépítették, a páratlan oldalon a fél útpálya marás-aszfaltozása és az ehhez kapcsolódó útburkolati és teljes pályaszerkezetes járdafelújítás is megvalósult. A Homok utcában a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium lábazati vízszigetelését is elvégezték.

A Kis Fuvaros utcában a páratlan oldalon a kiemelt szegélyeket átépítették és ehhez kapcsolódóan felújították a parkolósávot. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben